articole

articole

Articole --|-- Educatie Ziare Reviste Locuri de Munca Contactati-ne

Antartica

Articol din categoria Geografie si are 1,598 vizualizari

Capitanul Charles Wilkesfiind fiind intr-o expeditie de explorare in anul 1840, observa coasta estica a Antarcticii din care cere o parte pentru apartinearea Statelor Unite ale Americii. Grupul din care facea parte Wilkes a ridicat ancora in anul 1838, navingand in jurul Americii de Sud, pana in Pacificul de Sud si ulterior spre Antarctica, unde au explorat o bucata de 1500 de mile din coasta estica a Antarcticii, cunoscuta ulterior drept Wilkes Land. In 1842, expeditia s-a intors la New York, dupa ce a navigat in jurul globului.

Antarctica este descoperita in prima parte a secolului al XIX de catre niste exploratori europeni si americani, iar prima ancorare este facuta in februarie 1821 de catre americanul John Davis, la Hughes Bay, in Peninsula Antarctica. In urmatorul secol, mai multe state, printre care si Statele Unite, au avut pretentii teritoriale asupra unor portiuni din acest continent, care cu greu poate fi locuit. Totusi, in deceniul al 4-lea, pretentiile contradictorii au dus la o rivalitate internationala, iar Statele Unite, care au ridicat numeroase baze stiintifice pe continentul antarctic, a stabilit o politica oficiala de a nu emite pretentii teritoriale in ceea ce priveste acest continent, in acelasi timp nerecunoscand pretentiile nici unui alt stat. In 1959, Tratatul Antarctic a facut din Antarctica o zona internationala, a stabilit principiile cooperarii stiintifice din aceasta regiune si a interzis operatiunile militare, exploziile nucleare si depozitarea deseurilor radioactive pe continent.Alte Articole

Jocuri ( jocuri flash online ) - Anunturi ( anunturi gratuite ) - Radio ( radio online ) - Educatie ( educatie si invatamant ) - Poezii ( poezii si poeme)

Categorii Articole

© 2018 Articole – itbox.ro | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox